Fiska i Lappland

En man fiskar vid sjön.

Upptäck Lapplands fantastiska fiskevatten och ge dig ut på jakt efter dess beryktade storöringar. Lappland bjuder på en mångfald och rikedom inom fiske som sällan ses på andra håll. Här finns ett flertal intressanta fiskevatten i t.ex. Gargnäs-Råstrand, Gunnarbäcken-Juktåns nedre, Sandsele-Samfällh., Sorsele Kortfiskeområde och de härliga områden vi skriver mer om längre ner på denna sida. Här ingår bl.a. dom stora älvarna Vindelälven och Laisälven.

Fiskekorten kan du köpa hos de flesta hotell och turistbyråer. Ett årskort för vuxen kostar 2017 fortfarande under tusenlappen. Hör dig för hos din närmsta turist kontakt om det aktuella priset.

Viejeströmmen. Strömmen är mycket omskriven och känd för sina grova, stora och friska öringar. Viejeströmmen är mindre älv mellan Lutaure och Viejejaure. Det är en sträcka på cirka 7 km som endast upplåten för fiske med flugspö. Här hittar du alltså härliga öringar, vackra vyer och oslagbart fiskerika vattendrag.

Juktån erbjuder ett tidvis mycket bra strömfiske efter harr och öring. I den översta delen, från Sikselet ner till utloppet av nedre Blaikbäcken, är enbart flugfiske tillåtet. I sel och lugnområden ges också bra möjligheter till fint fiske efter abborre och gädda. Fångsten kan du tillaga i någon av de fina grillstugorna som finns utmed fiskevattnen.

Rappasjöarna. Sjöar norr om vid Adolfström. Mellersta västra Lappland. Två mindre sjöar en timmas gång från Adolfström. Ligger i en liten dalgång uppe i björkskogen. God tillgång på fångstbar fisk.

Sandsjön är 6 km lång och 2 km bred. Fiske är möjligt året runt. I Sandsjön kan man fiska året runt. Sjön är 6 km lång, 2 km bred och ungefär 30 meter som djupast. I det kristallklara vattnet finns bland annat öring, röding, sik, gädda, lake och abborre. Artrikedomen är alltså strålande och sjön vacker, levande och frisk. Den största rödingen, som registrerats, vägde imponerande 8.9 kilo och den största öringen vägde 4.6 kilo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *